Intr-un castron se pregateste aluatul, fara sa se framante prea mult, pana se obtine o bila de aluat elastic, careia i se pune o caciulita si apoi se
Intr-un castron se pregateste aluatul, fara sa se framante prea mult, pana se obtine o bila de aluat elastic, careia i se pune o caciulita si apoi se baga in frigider,cam 30 minute.
Pregatim umplutura. Am pus cuburile de spanac intr-o tigaie,cu un paharel de apa,sare si usturoi,am pus capacul si am lasat asa,la foc mic, amestecand din cand in cand, pana e fiert.
Il scurgem bine, il tocam,dar nu tare marunt, apoi il punem inapoi in tigaie si il plimbam prin unt.
Din tigaie va ajunge intr-un castron, unde ii punem imediat parmezan, nu chiar pe tot, minus trei linguri si amestecam bine.
Potrivim de sare, piper,radem un pic de nucsoara si adaugam si o lingura,doua de erba cipollina uscata.Lasam umplutura la racit.
Incalzim cuptorul la 180°,ungem tava cu untura, impartim aluatul in doua bile, de 2/3 si 1/3 si ne apucam de intins aluatul, mai intai foaia de jos, aia de 2/3, subtire-subtire, intre doua hartii de copt.
O punem in tava,in asa fel incat sa se ridice pe margini cam 3 cm si o intepam cu furculita.
Punem umplutura de spanac,o nivelam si ii facem 5 cuiburi.
Eu am folosit capacul de la un borcanel.
In fiecare cuib spargem cate un ou,pe care il presaram cu parmigiano ramas.
Acoperim cu foaia 1/3,tot asa intinsa subtire si intepata cu furculita. sigilam bine marginile,ungem aluatul cu apa, cu o pensula, presaram un pic de sare grunjoasa si bagam la cuptor cam 40 minute.
Pofta buna!
Reteta Erbazzone, tarta pascala cu spanac si oua a fost propusa de Bolognese di Cluj pe forum culinar.ro
Alte retete cu spanac gasiti aici:
Somon pe mozzarella si spanac in aluat foetaj,
Placinta cu spanac,
Pateuri cu ricotta si spanac
Foarte racoros pentru o zi asa frumoasa de primavara,ador fructele rosii in orice anotimp si oricum ar fi ele preparate. O...
Bavareza cu capsuni