Cupe de paine

Cupele de paine sunt niste aperitive super-rapide, perfecte pentru mesele de sarbatoare. Se fac foarte usor dar sunt deosebite, in plus pot fi adaptate dupa bunul plac.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 4 felii paine toast
  • - unt
  • - 200 g. rosii (cherry)
  • - ulei de masline
  • - 2 oua
  • - 4 linguri branza proaspata
  • - rosii sferturi pentru ornat.

Mod de preparare

Feliile de paine se ung cu unt topit pe ambele fete pana cand se inmoaie. Fiecare felie se pune intr-o cana sau intr-un castron termorezistent pentru a-si pastra aceasta forma la copt. Se coc in cuptor la 220 grade timp de cca. 10 minute.

Intre timp, pregatiti umplutura. Spalati si curatati rosiile si tocati-le nu foarte marunt. Caliti-le apoi in 2-3 linguri ulei de masline sau floarea soarelui. Bateti ouale cu 3 linguri apa, sare si piper si prajiti-le. Cand sint oarecum legate, adaugati branza (eu am pus o telemea buna, nu prea sarata).

Scoateti feliile din forme, care trebuie sa fie crocante (dupa copt) si puneti-le pe o farfurie sau un platou. Umpleti-le cu amestecul de rosii, branza si ou.

Curatati 4 rosii potrivite, patrunjel si busuioc verde sau oricare dintre verdeturile voastre favorite. Taiati rosiile in sferturi si ornati feliile de paine cu ele si cu verdeata.

Reteta Cupe de paine a fost propusa de sava laura pe forum culinar.ro


Serviti cupele de paine ca aperitive sau gustari.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Pizza rapida pe lipie libaneza

M-am gandit sa te invat sa-ti pregatesti o pizza, altfel de cum ai mancat-o pana acum. Mult mai simpla, mult mai rapida: pe...

Pizza rapida pe lipie libaneza
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide