Se fierb 4 oua tari in apa cu sare, apoi dupa ce s-au racit, se macina prin macinatorul de nuca si se pun deoparte. Apoi pregatim un sos alb (besamel
Se fierb 4 oua tari in apa cu sare, apoi dupa ce s-au racit, se macina prin macinatorul de nuca si se pun deoparte.
Apoi pregatim un sos alb (besamel), topind 40 grame unt, peste care adugam 40 grame faina si facem din el un rantas alb. Cu grija, ca faina sa nu se arda, doar amestecand, pana se infierbanta, apoi turnam 30 ml lapte fierbinte. Presaram o jumatate lingurita sare, un praf de piper macinat si amestecand continuu, fierbem pana se ingroasa.
Daca se desprinde de fundul vasului si s-a ingrosat bine, adaugam o legatura de patrunjel verde tocat marunt si un galbenus de ou, apoi amestecam bine ouale fierte macinate mai devreme.
Luam compozitia de pe foc, si o lasam sa se raceasca.
Apoi pe scandura de aluat presarata cu faina, framantam compozitia si intindem o foaie de 2 cm si formam bucatele de 6 cm.
Batem un ou sau doua si rostogolim bucatile prin oul batut si prin pesmet.
In sfarsit, prajim in ulei mult, fierbinte, crochetele, pana devin crocante, fara sa le ardem.
Se servesc fierbinti, cu mancare de spanac sau dovleac. Se serveste cu sos tartar ca si fel principal. Se pastreaza in frigider. Se poate incalzi a doua zi in cuptorul grill.
Alte aperitive cu oua recomandate de noi gasiti aici:
Omleta rasucita cu cascaval
Oua umplute in stil mediteranean
Chifle cu oua
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post