Canapele cu ochiuri romanesti si crema de branza

Canapelele sunt obiecte de mobilier. Dar mai pot fi si gustari interesante, formate de obicei din felii de paine HapiHap jumatati de felii de paine, b

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • amestec din branza de vaci cu marar
  • smantana si unt
  • cascaval
  • gouda
  • telemea ori branza de capra
  • maturata.
  • paine
  • o lingurita de patrunjel amestecat cu marar
  • tocate si puse-n saramura.
  • 2 oua
  • putina valeriana stropita cu otet balsamic si ulei de masline.
  • putin piper proaspat macinat

Mod de preparare

Canapelele sunt obiecte de mobilier. Dar mai pot fi si gustari interesante, formate de obicei din felii de paine HapiHap jumatati de felii de paine, bucatele de aluat copt/fript/prajit, cu oarece deasupra. Oarece-ul acela poate fi simplu ori complicat dar musai trebuie sa fie gustos.

Canapelele pe care mi-am propus sa vi le arat aici au deasupra celebrele ochiuri romanesti (asa le zicem noi, altii, care nu-s romani, le spun poached eggs) si un amestec interesant de branzeturi. Puteti sa faceti amestecul din branza de vaci cu marar, smantana si unt, din branzeturi fine, cum am facut eu (Philladelphia si Exquisa), cu cascaval, gouda, telemea ori branza de capra, maturata. Totul e sa nu va lipseasca painea HapiHap. Eu am folosit telemea, facuta cuburi.

Am amestecat branzeturile fine cu o lingurita de patrunjel amestecat cu marar, tocate si puse-n saramura. Deci nu am mai folosit sare. Mai ales ca si telemeaua pe care am amestecat-o-n branzeturi avea portia ei de sare. Odata scapat de grija cremei de branza, am trecut la ochiuri. Am pus apa cu otet la fiert, am uns un polonic cu ulei, am spart ouale pe rand si le-am fiert in polonic. Am obtinut astfel ochiurile romanesti de pus peste crema canapelelor mele. Peste toate, putina valeriana stropita cu otet balsamic si ulei de masline.

O gustare ..cu gust, pe care v-o recomand cu drag. Sa nu uit: daca vreti, puteti sa puneti peste oua putin piper proaspat macinat, va face minuni. Vorbesc foarte serios.


Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Rosii umplute cu ficat la Multicooker

Asa cum stiti in urma concursului de pe site-ul Gustos.ro am castigat un aparat Multicooker de la Philips. Un aparat nou, ce...

Rosii umplute cu ficat la Multicooker
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala