Vinete umplute

Se spala vinetele, se indeparteaza codita si se taie in doua, pe lungime. Se presara in interior cu putina sare si se lasa o jumatate de ora pe harti

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 vinete potrivit de mari
  • 150 g carne tocata
  • 5 rosii
  • 5 cepe
  • 4 catei de usturoi
  • 150 ml ulei
  • 150 ml vin alb
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • tocat marunt
  • 1 legatura de cimbru proaspat
  • tocat marunt
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se spala vinetele, se indeparteaza codita si se taie in doua, pe lungime.

Se presara in interior cu putina sare si se lasa o jumatate de ora pe hartie pergament, pentru a se scurge.

Se spala patru rosii, se oparesc, se decojesc, apoi se taie

cubulete.

Ceapa, usturoiul, patrunjelul si cimbrul se toaca marunt.

Acestea se amesteca apoi cu carnea tocata si se

condimenteaza dupa gust.

Compozitia se caleste in putin ulei incins, dupa care se adauga 1/4 cana de apa si se lasa sa lasa la foc potrivit 15-20 de minute, pana scade sosul.

Se scurg vinetele, presandu-le usor, apoi se spala si se lasa din nou pe hartie pergament.

Se umplu cu compozitia preparata anterior, se decoreaza cu cateva felii de rosii, se stropesc cu putin ulei si se pun intr-o tava unsa cu ulei.

Se stropesc cu vin.

Se introduc la cuptor (incalzit in prealabil) pentru 50 de minute, la foc potrivit, stropindu-se din cand in cand cu vin.
Se servesc imediat.

Pofta buna!

Alte retete culinare gasiti aici:

Salata de vinete cu maioneza

Vinete umplute cu carne

Vinete coapte

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

Pentru ca am vrut sa profit din plin de abundenta legumelor si mai ales a vinetelor, am zis sa pregatesc ceva mai altfel...

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala