Se spala vinetele, se indeparteaza codita si se taie in doua, pe lungime. Se presara in interior cu putina sare si se lasa o jumatate de ora pe harti
Se spala vinetele, se indeparteaza codita si se taie in doua, pe lungime.
Se presara in interior cu putina sare si se lasa o jumatate de ora pe hartie pergament, pentru a se scurge.
Se spala patru rosii, se oparesc, se decojesc, apoi se taie
cubulete.
Ceapa, usturoiul, patrunjelul si cimbrul se toaca marunt.
Acestea se amesteca apoi cu carnea tocata si se
condimenteaza dupa gust.
Compozitia se caleste in putin ulei incins, dupa care se adauga 1/4 cana de apa si se lasa sa lasa la foc potrivit 15-20 de minute, pana scade sosul.
Se scurg vinetele, presandu-le usor, apoi se spala si se lasa din nou pe hartie pergament.
Se umplu cu compozitia preparata anterior, se decoreaza cu cateva felii de rosii, se stropesc cu putin ulei si se pun intr-o tava unsa cu ulei.
Se stropesc cu vin.
Se introduc la cuptor (incalzit in prealabil) pentru 50 de minute, la foc potrivit, stropindu-se din cand in cand cu vin.
Se servesc imediat.
Pofta buna!
Alte retete culinare gasiti aici:
Salata de vinete cu maioneza
Vinete umplute cu carne
Vinete coapte
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post