Vinete si dovlecei pane

Se formeaza un aluat din faina, sare, galbenusul de ou, berea si sosul tabasco. Se lasa 2 ore sa se odihneasca. Intre timp se taie felii dovleceii si

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentu aluat:
  • 125 gr faina
  • sare
  • 1 ou mare
  • 200 ml bere
  • 2 linguri sos Tabasco
  • Pentru legume:
  • 225 rg dovlecei
  • 225 gr vinete
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Se formeaza un aluat din faina, sare, galbenusul de ou, berea si sosul tabasco. Se lasa 2 ore sa se odihneasca. Intre timp se taie felii dovleceii si vinetele, sa sareaza si se pun intr-o strecuratoare sa se scurga 30 de minute. Albusul se bate si se adauga in aluat. Se adauga apoi vinetele si dovleceii. Se scot apoi, cu o furculita din aluat si se prajesc in uleiul incins cateva minute, pe ambele parti, pana se rumenesc.


Se servesc fierbinti.

Alte aperitive:

Chiftele Piftie de curcan Ciuperci la cuptor

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors