Urzici cu maioneza si hrean

Se aleg urzicile frunza cu frunza. Se spala in 4-5 ape, apoi se scurg si se scufunda in apa gata clocotita. Se lasa la fiert pana sunt gata, apoi se

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg urzici
  • 4 linguri cu varf de maioneza de casa
  • 1 lingura de hrean ras
  • 3 catei de usturoi

Mod de preparare

Se aleg urzicile frunza cu frunza. Se spala in 4-5 ape, apoi se scurg si se scufunda in apa gata clocotita. Se lasa la fiert pana sunt gata, apoi se scurg de apa. Hreanul se da pe cea mai mica razatoare, se amesteca in urzici si abia apoi se paseaza bine. Din doua oua se face o maioneza groasa si se adauga amestecul. Usturoiul se face mujdei si se pune la final.


Urzici cu maioneza si hrean se serveste pe paine de casa prajita la flacara. Se decoreaza cu fasii de ridiche, cu salata creata sau feliute de rosii.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Supa casei

,, Bunatati pentru Craciun "   Supa clara ce ne place cel mai mult este din coada de vita sau vitel. Daca pui...

Supa casei
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide