Turte de cartofi cu ou si bacon

Cartofii se curata de coaja si apoi se taie cubulete. Se pun la fiert 20 de minute. Se caleste prazul, intre timp, pe foc mic, cu putin ulei. Dupa ce

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr cartofi
  • 1 fir praz
  • 6 linguri ulei
  • 30 gr masline
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • 5 oua
  • 100 gr pasmet
  • 8 felii bacon
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Cartofii se curata de coaja si apoi se taie cubulete. Se pun la fiert 20 de minute. Se caleste prazul, intre timp, pe foc mic, cu putin ulei. Dupa ce au fiert cartofii, se strecoara de apa si se face un piure din el. Se adauga prazul calit, maslinele maruntite, jumatate din patrunjelul tocat, sarea si piperul. Se modeleaza apoi 4 turte, care se lasa la rece 30 de minute. Se dau apoi printr-un ou batut si prin pesmet, dupa care se pun la prajit in uleiul incins. Separat se frige si baconul pana devine crocant, iar din celelalte oua se prepara ochiuri. Se acopera fiecare turta cu un ou si se serveste cu 2 felii de bacon.


Se orneaza cu patrunjel.

Alte aperitive:

Piftie de curcan Ciuperci la cuptor Chiftele

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala