Telina gratinata

Se pune la fiert apa cu putina sare. Cand clocoteste, se adauga telina, curatata si bine spalata. Se lasa sa fiarba 5 minute. Intre timp, se amesteca

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 teline potrivit de mari
  • 1/2 I lapte
  • 1 lingura de faina
  • 50 g cascaval dat pe razatoare
  • 20 g unt
  • 1 lingura de bulion
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se pune la fiert apa cu putina sare. Cand clocoteste, se adauga telina, curatata si bine spalata. Se lasa sa fiarba 5

minute.

Intre timp, se amesteca faina cu putin lapte rece.Restul laptelui se pune la fiert. Dupa ce da un clocot, laptele se I

toarna treptat peste faina, amestecand continuu.

Cand sosul s-a ingrosat bine, se adauga pasta de rosii, se sareaza si se pipereaza dupa gust.

Dupa aceea, se ia vasul de pe foc si se adauga trei parti din cascavalul ras.

Se taie telina in patru,se asaza apoi intr-o forma termorezistenta si se toarna sosul. Deasupra se presara restul de cascaval ras si se pun bucatele mici de unt. Preparatul se coace 15 minute, in cuptorul bine incalzit in prealabil.
Pofta buna!

Alte retete de aperitive cu legume puteti vedea aici:

Spanac cu smantana

Mazare cu smantana

Ciuperci umplute

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de fasole boabe, cu rasol afumat

Ciorba cu afumatura are mare cautate la mine in familie, asa ca, desi e cald afara, cererea a fost foarte clara: "Nu mai faci...

Ciorba de fasole boabe, cu rasol afumat
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide