Telina cu branza de vaci si telemea de oaie

Telina se spala si se curata de frunze. Se amesteca bine cele doua sortimente de branza si smantana si se pune piper si sare dupa gust. Se acopera j

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 teline mari
  • 100 g branza de vaci
  • 20 g telemea de oaie
  • 2 linguri de smantana
  • 8 felii subtiri de jambon
  • cateva frunze de salata verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Telina se spala si se curata de frunze.

Se amesteca bine cele doua sortimente de branza si smantana si se pune piper si sare dupa gust.

Se acopera jumatate din fiecare telina cu acest amestec. Apoi, se infasoara cate o felie foarte fina de jambon in jurul fiecarei radacini, peste stratul de branza.

Pe un platou, se asaza frunzele de salata, spalate bine si scurse, peste care se pun radacinile de telina.

Se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.
Pofta buna!

Va recomandam si alte retete de aperitive:

Placinta cu sunca

Conopida cu maioneza

Rulada de omleta cu crema de orez

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de fasole boabe, cu rasol afumat

Ciorba cu afumatura are mare cautate la mine in familie, asa ca, desi e cald afara, cererea a fost foarte clara: "Nu mai faci...

Ciorba de fasole boabe, cu rasol afumat
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide