Telina a la grec

Se curata telina si se taie felii rotunde, care se prajesc pe rand in ulei. In uleiul ramas se caleste si ceapa maruntita. Se adauga apoi faina si se

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 gr telina
  • 200 gr ceapa
  • 300 gr arpagic
  • 150 gr mazare
  • 2 legaturi verdeata
  • 100 ml ulei
  • 1 lingura faina
  • 100 gr masline
  • sare
  • piper
  • zeama de lamaie

Mod de preparare

Se curata telina si se taie felii rotunde, care se prajesc pe rand in ulei. In uleiul ramas se caleste si ceapa maruntita. Se adauga apoi faina si se stinge cu apa. Se potriveste totul la gust de sare si piper, se adauga feliile de telina, arpagicul inabusit, maslinele oparite, mazarea fiarta, mararul tocat si se lasa totul la fiert 30 de minute. Se adauga dupa gust, zeama de lamaie.


Se serveste rece, presarata cu marar tocat marunt.

Alte aperitive:

Chiftele Piftie de curcan Ciuperci la cuptor

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Pizza cu ciuperci și gorgonzola

Savurează o pizza delicioasă cu ciuperci proaspete și gorgonzola cremoasă. O combinație perfectă de arome bogate și...

Pizza cu ciuperci și gorgonzola
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide