Tarte cu legume si susan

Se caleste ceapa si prazul in uleiul de masline, se adauga zucchinele, morcovul si cartofii (fierti 5 minute de cand incepe fierberea, in apa sarata)

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 g aluat foietaj
  • 2 oua
  • 1 galbenus
  • 200 g zucchine taiate cubulete
  • cu tot cu coaja
  • 200 g cartofi taiati cubulete
  • 120 g morcov taiat cubulete
  • 80 g praz -felii subtiri
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 20 g seminte de pin prajite putin
  • 80 g parmezan/grana ras
  • 20 g susan
  • 4 linguri ulei masline
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se caleste ceapa si prazul in uleiul de masline, se adauga zucchinele, morcovul si cartofii (fierti 5 minute de cand incepe fierberea, in apa sarata). Se lasa 10 minute pe foc mediu, apoi se da deoparte. Separat, se amesteca oul cu parmezanul, sare si piper. Se amesteca si semintele de pin. Se intinde foaia de aluat de 3 mm grosime si se imparte in 8 parti egale; se "captusesc" formele tapetate cu hartie de copt umezita. Se adauga umplutura, se niveleaza si se acopera cu alta foaie. Se sigileaza marginile, se unge cu galbenus, se presara cu susan. Se coace 30 minute la 190 grade C.


Este un aperitiv delicios.

Reteta propusa de PaulaM.

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Prajiturele motate cu fructe si budinca

Pentru bucatarasii care-au petrecut Revelionul si pentru cei ramasi acasa ;)

Prajiturele motate cu fructe si budinca
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide