Tarta cu praz

Toate ingredientele pentru aluat se pun in robot si se framinta pina obtineti o coca elastica. Costita se prajeste putin impreuna cu prazul, taiat ro

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 300 g faina
  • 1/2 pachet praf de copt
  • 300 g cartofi (piure)80 g margarina
  • un ou
  • sare
  • Umplutura
  • 3 bucati praz (partea alba)
  • costita afumata taiata cuburi (cam o mina)
  • cascaval taiat cuburi (o mina)
  • cascaval ras pentru presarat peste tarta
  • Royale
  • 4 oua batute cu citeva linguri de frisca lichida si 250 g smintina

Mod de preparare

Toate ingredientele pentru aluat se pun in robot si se framinta pina obtineti o coca elastica.

Costita se prajeste putin impreuna cu prazul, taiat rondele. Se lasa sa se raceasca si li se adauga si cuburile de cascaval.

Din aluat se intinde foaie (nu subtire), se aseaza intr-o forma de tort cu pereti detasabili si se umple cu amestecul de praz si costita.

Se toarna peste umplutura si royale-ul si se pune tarta la cuptor pentru cam o ora.
Pofta buna!

Reteta Tarta cu praz a fost propusa de Austiaca2 pe forum culinar.ro

Alte retete cu praz gasiti aici:

Pilaf cu praz si masline,

Tarta cu praz, branzeturi si sunculita ,

Rulori cu brinza si praz, si foi brick

Tort diplomat

Cozonac fara framantare

Cozonac bun si aromat, preparat cu minim de efort

Indiene cu piersici si mascarpone

Sunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale
ReteteCulinare.RO

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor