Tarta cu praz

Toate ingredientele pentru aluat se pun in robot si se framinta pina obtineti o coca elastica. Costita se prajeste putin impreuna cu prazul, taiat ro

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 300 g faina
  • 1/2 pachet praf de copt
  • 300 g cartofi (piure)80 g margarina
  • un ou
  • sare
  • Umplutura
  • 3 bucati praz (partea alba)
  • costita afumata taiata cuburi (cam o mina)
  • cascaval taiat cuburi (o mina)
  • cascaval ras pentru presarat peste tarta
  • Royale
  • 4 oua batute cu citeva linguri de frisca lichida si 250 g smintina

Mod de preparare

Toate ingredientele pentru aluat se pun in robot si se framinta pina obtineti o coca elastica.

Costita se prajeste putin impreuna cu prazul, taiat rondele. Se lasa sa se raceasca si li se adauga si cuburile de cascaval.

Din aluat se intinde foaie (nu subtire), se aseaza intr-o forma de tort cu pereti detasabili si se umple cu amestecul de praz si costita.

Se toarna peste umplutura si royale-ul si se pune tarta la cuptor pentru cam o ora.
Pofta buna!

Reteta Tarta cu praz a fost propusa de Austiaca2 pe forum culinar.ro

Alte retete cu praz gasiti aici:

Pilaf cu praz si masline,

Tarta cu praz, branzeturi si sunculita ,

Rulori cu brinza si praz, si foi brick

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Briose Caciula lui Mos Craciun

Musai sa fie servit Mos Craciun cu ceva tematic.....asa ca i-am facut mai multe caciuli, e cam frig la Polul nord....

Briose Caciula lui Mos Craciun
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide