Tarta cu dovlecei zucchini

Tarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca antreu sau spre seară ca o mică gustare.

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 g. dovlecei zucchini
  • 200 g. morcovi
  • 200 g. brânză telemea sau caşcaval
  • 6 ouă
  • 140 ml. ulei
  • 150 g. făină
  • 1 ceapă mică
  • puţin piper
  • 1 linguriţă rasă turmeric
  • 5 g. praf de copt
  • 1-2 linguriţe de sare (după gust)

Mod de preparare

Brânza şi legumele se rad pe răzătoarea cu găuri mari se pun într-un vas şi se adaugă sare şi piper.

Ouăle se mixează până fac spumă, se adaugă uleiul treptat şi mixăm în continuare.

Se cerne făina cu praful de copt şi se adaugă în spuma de ouă apoi se adaugă o linguriţă rasă de turmeric şi se amestecă bine.

Turnăm amestecul de ouă peste legumele rase, amestecăm bine şi turnăm compoziţia obţinută într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Se nivelează amestecul din tavă şi se dă la cuptorul încins dinainte la 180 de grade pentru 30 de minute.

Se lasă să se răcească apoi se taie în pătrate mai mari sau mai mici după dorinţă.

Poftă bună !

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Bucataras.RO

Briose cu capsuni si arahide

Aspectuoase si bune - atat pot sa zic. Pentru reteta m-am inspirat dintr-o carte.

Briose cu capsuni si arahide
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce