Tarta cu cascaval si conopida

Dai cartofii pe razatoarea cu gauri mari, ii amesteci cu sare, ii pui la scurs 10-15 min. Dai ceapa pe razatoarea mica. Ungi o tava (13X9 am folosit e

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 4-5 cartofi
  • o ceapa marime medie
  • un ou
  • sare
  • ulei
  • Umplutura:
  • 2 conopide mici
  • 1 ceapa
  • 4-5 catei usturoi
  • 2-3 linguri unt
  • patrunjel
  • condimente dupa gust
  • Mai avem nevoie de: 4 oua
  • 100ml lapte
  • 100-200g cascaval (mozarella folosesc eu) ras

Mod de preparare

Dai cartofii pe razatoarea cu gauri mari, ii amesteci cu sare, ii pui la scurs 10-15 min. Dai ceapa pe razatoarea mica. Ungi o tava (13X9 am folosit eu) cu margarina si amesteci ceapa cu oul batut. Se storc bine cartofii, se amesteca cu oul cu ceapa si se pun in tava. Cel mai usor se va modela stratul de cartofi, cu un pahar cu fundul drept. Se preseaza bine de tot, se ridica stratul si putin pe marginea tavii si se da la cuptor pt 30 min, foc mediu. Se scoate tava din cuptor, se unge cu putin ulei si se mai pune 5 min la foc mediu. Conopida se spala si se rupe in buchetele, ceapa si usturoiul se taie si se pun toate intr-o tigaie in care s-a topit untul. Se lasa 5 min, apoi se pune patrunjelul, se acopera si se mai lasa sa stea pe foc cam 5-10 min.



Montatul tartei

Peste stratul de cartofi se pune 1/2 din cantitatea de cascaval. Se toarna amestecul de conopida. Se pune restul de cascaval. Se toarna ouale batute cu lapte si, pt culoare, se presara boia dulce. Se mai da la cuptor la foc mediu, pt 30-35 min.


Se serveste calda. Reteta Tarta cu cascaval si conopida a fost propusa de California pe forum culinar.ro

Alte retete cu conopida gasiti aici:

Conopida poloneza,

Conopida cu parmezan,

Conopida cu brinza

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cheesecake zebra cu ciocolata

Desert cheesecake zebra cu ciocolata
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide