Tarta cu brocoli

Se amesteca ingredientele pentru aluat si se lasa la frigider 30 de minute ca sa se intareasca grasimea si sa se poata lucra. Apoi se intinde o foaie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat: 100 g de unt
  • 2 galbenusuri
  • un ou intreg
  • 50 ml de lapte
  • 250 g de faina
  • Umplutura: 750 g brocoli
  • 200 g sunca fiarta
  • sare
  • 4 oua
  • 125 ml smintina
  • 50 g parmezan ras
  • praf de usutoi

Mod de preparare

Se amesteca ingredientele pentru aluat si se lasa la frigider 30 de minute ca sa se intareasca grasimea si sa se poata lucra. Apoi se intinde o foaie rotunda mai mare decit forma de tarta.

Se curata, se spala si se desface brocoli in buchetele. Se fierbe 5 minute in apa cu sare la care se adauga praful de usturoi. Se scurge.

Se incinge cuptorul la 200 de grade.

Se intinde aluatul intr-o forma rotunda, se da o margine, se lasa la cuptor 10 minute. Se amesteca smintina cu ouale, se condimenteaza si se taie sunca cubulete. Se pun buchetelele de brocoli pe tarta, la fel si cubuletele de sunca. Se toarna amestecul cu smintina deasupra si se coace 20 de minute.
Se serveste fierbinte.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Sarmale de post

Cine spune ca sarmalele de post nu sunt bune, nu a incercat reteta asta. Important e sa alegi o varza buna si sa condimentezi...

Sarmale de post
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide