Tarta brad

Tarta in forma de brad este un aperitiv deosebit, perfect pentru masa de Craciun. Are culoare si savoare, este perfect pentru masa festiva.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 g. faina
  • 1 lingurita sare
  • 90 g. unt
  • 200 g. spanac
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri cascaval ras
  • 100 g. samburi de pin
  • 2 linguri otet
  • sare
  • piper
  • 100 g. rosii mici (cherry)
  • 100 g. felii de branza topita felii
  • gen Hochland.

Mod de preparare

Eu am facut aluatul intocmai, numai ca am facut un spanac normal, cu faina si lapte. E foarte usor de facut si de efect. Am pregatit tava si ingredientele aluatului. Untul se topeste cu 100 ml. apa. Se toarna apoi intr-un castron si se inglobeaza faina amestecata cu sare. Aluatul se da la rece 30 min. Se unge tava sau daca nu aveti tava de bradut, se decupeaza un bradut din hartie. Se intinde apoi aluatul, se aseaza deasupra sablonului si se decupeaza aluatul. Se face din restul de aluat un rulou care se aseaza pe marginea bradului. Se inteapa aluatul si se coace 30 min. la 180 grade.

Spanacul se paseaza cu ulei, cascaval, otet, sare, piper si samburi de pin. Eu l-am facut traditional. Am umplut tarta.

din feliile de branza topita se taie stelute:

- se taie rosiile in jumatate, ca niste globuri :

- se orneaza frumos- si gata bradutul!

- pe masa, cu branza rasa langa, ca o zapada argintie


Reteta de Tarta brad a fost propusa de sava laura pe forum culinar.ro

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...

Friptura asortata pentru masa de Craciun

Aceasta friptura este preferata mea la masele de Craciun si Revelion.

Fursecuri vanilate cu portocala

Pentru Mos Craciun am pregatit niste fursecuri la care am ravnit demult. M-am inspirat de la Jamila Cuisine.

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Blat de Bezea

Prajitura cu Blat de Bezea