Sufleu de dovleac

Se rad dovleceii de coaja si se fierb in putina apa,se pun pe un fund sa se scurga,apoi se trec prin sita.Se pune untul intr-o tigaie si cand s-a inca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 dovlecei mici
  • 3ling faina
  • 2.5 pahare lapte
  • 60g unt
  • sare
  • 200g cascaval ras
  • 4oua

Mod de preparare

Se rad dovleceii de coaja si se fierb in putina apa,se pun pe un fund sa se scurga,apoi se trec prin sita.Se pune untul intr-o tigaie si cand s-a incalzit se adauga faina,se amesteca bine,apoi se adauga treptat laptele,amestecand continuu sa nu se faca cocoloase.Se ia sosul de pe foc,se lasa sa se racoreasca,se amesteca cu cascavalul ras pe razatoarea mica,cu pasta de dovlecei bine scursa,cu galbenusurile si albusurile batute spuma,care se adauga la urma amestecand foarte usor.Se unge o tava cu unt si se pune compozitia,se coace cam 40 minute
semicald

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala