Sufleu de cartofi noi cu branza

Sufleul de cartofi noi cu branza este o reteta delicioasa, care poate fi preparata in doua feluri. Ori lasati cartofii in bucati taiate grosier (pe lungime) ori ii fierbeti si ii pasat cu furculita impreuna cu branza.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ½ kg cartofi noi
  • 4 oua
  • 250 gr smantana
  • 250 gr branza vaci
  • 100 gr unt
  • 50 gr faina
  • 1 legatura marar
  • 2-3 fire leustean
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Cartofii noi se pun la fiert in apa cu sare, dupa care se curata de coaja si se taie in jumatati sau in felii mai mari.

Branza se mixeaza bine cu blenderul pana devine cremoasa, se adauga faina, untul si smantana si daca doriti cartofii fierti care se paseaza cu furculita. Eu am ales sa ii las intregi si practic sa "croiesc" un sufleu de branza in jurul lor.  adaugam si galbenusurile, verdeata tocata, si asezonam cu sare si piper dupa gust. Albusurile batute spuma se incorporeaza la final cu lingura de lemn, de sus in jos ca sa nu se lase.


Turnam compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si lasam  sufleul la cuptor pentru 40 de minute.

Daca alegi sa lasi cartofii intregi sau feliati ii asezi prima data in tava dupa care torni compozitia.


Sufleul de cartofi noi cu branza se serveste caldut, dupa ce e lasat sa se odihneasca/raceasca in cuptor, cu usa intredeschisa.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors