Sparanghel fiert cu sos alb

Se socotesc circa 8-10 fire de sparanghel pentru o portie. Se taie capatul fibros si se leaga manunchi, cate 8-10 fire. Acestea se fierb in apa clocot

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g sparanghel
  • 30 gr unt
  • 40 gr faina
  • 500 ml lapte
  • 100 gr cascaval
  • 2 galbenusuri
  • o lingura mustar iute

Mod de preparare

Se socotesc circa 8-10 fire de sparanghel pentru o portie. Se taie capatul fibros si se leaga manunchi, cate 8-10 fire.

Acestea se fierb in apa clocotita, cu sare, timp de circa 20

de minute. Apoi se scurg, se desfac din manunchi si se asaza pe un platou.

Se servesc cu sos alb.

Dupa preferinta, se poate prepara si un sos picant,

adaugandu-se la sosul alb 2 galbenusuri si o lingura de mustar iute.
Sparanghelul se poate servi si cu pesmet fin, rumenit in unt.

Va recomandam si alte retete lacto-vegetariene:

Urzici scazute

Urzici

Conopida cu mazare

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors