Spanac la cuptor

Se pune la fiert uleiul, laptele si putina sare pana ce compozitia da in clocot, dupa care se adauga faina. Se ia vasul de pe foc si se adauga ouale p

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru foile galbene:
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 150 g faina
  • 4 oua
  • si sare
  • Pentru foile verzi avem nevoie de aceleasi ingrediente ca si la cel galben doar ca in plus ne trebuie 250 gr de spanac
  • Pentru umplutura ne trebuie:
  • 1 pachet de margarina
  • 100 g de branza de burduf
  • 1 cutie mare cu pate de ficat
  • 1 conserva de ciuperci

Mod de preparare

Se pune la fiert uleiul, laptele si putina sare pana ce compozitia da in clocot, dupa care se adauga faina.

Se ia vasul de pe foc si se adauga ouale pe rand, amestecand bine pana se omogenizeaza.

Aceasta compozitie se intinde si se coace pe fundul tavii.

Dupa ce s-a copt, se scoate o planseta si se taie pe lung in doua parti egale.

Foile verzi se pregatesc asa: se pune la fiert uleiul, laptele si putina sare pana ce compozitia da in clocot, dupa care se adauga faina.

Se ia vasul de pe foc si se adauga ouale pe rand, amestecand bine pana se omogenizeaza. Dupa aceea se amesteca cu 250 gr de spanac fiert si taiat foarte fin.

Se coace totul pe fundul tavii si dupa ce s-a copt se taie in doua parti egale.

Umplutura:

Se imparte in 3 parti egale 1 pachet de margarina. O parte se amesteca cu branza de burduf si eventual cu putin piper sau boia. O alta parte se amesteca cu o cutie de pateu de ficat, iar a treia parte se amesteca cu ciuperci din cutie spalate si taiate fin.

Montarea:

O foaie verde, se unge cu un strat de ciuperci, o foaie galbena si catre se unge cu pasta de branza, iar o alta foaie verde se unge cu pateu peste care se pune o foaie galbena.

Dupa ce totul a fost montat se pune la frigider dupa care se taie si se serveste.
Pofta buna!

Alte retete cu spanac aici:

Salata spanac cu branza

Supa de spanac,

Rulada de spanac su sunaca si branza,

Mancare de spanac,

Spanac in foietaj

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala