Samosa cu cartofi este un aperitiv delicios potrivit si pentru zilele de post. Aperitivul cu cartofi este crocant in exterior.
Amestecam faina cu sarea, adaugam uleiul si treptat apa,framantam pana rezulta o coca nelipicioasa.
Acoperim si lasam sa se odihneasca 30 minute
Fierbem cartofii (spalati) cat sa intre furculita in ei ,ii trecem pe sub un jet de apa rece si ii lasam sa se raceasca, ii curatam de coaja si ii taiem bucati.
Intr-o tigaie calim ceapa tocata marunt, adaugam usturoiul tocat si condimetele,lasam cca 1 minut sa se caleasca impreuna dupa care adaugam cartofii si ardeii tocati, potrivim de sare si piper dupa gust si mai lasam cca 2-3 minute pe foc. Lasam sa se raceasca intr-o farfurie.
Intindem coca intr-o foaie subtire, taiem patratele si le umplem cu o lingura de umplutura.
Ungem marginile cu apa si le prindem bine apasand cu degetele (ca la coltunasi)
Le prajim in ulei incins,pe ambele parti,le scoatem pe un servetel absorbant.
Cu ajutorul funcţiei de menţinere a mâncării calde până la 24 de ore, eşti gata oricând să spui "Poftiţi la masă!"
Vasul de 2 mm grosime conduce căldura uniform şi previne arderea mâncării.
Servim samosa cu cartofi calde.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post