Samoosa, aperitiv indian

Se pune faina intr-un vas, apoi punem sarea si uleiul Adaugam apa si framantam un pic aluatul. Formam o bila si il lasam sa se odihneasca pana facem c

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat 200g faina
  • ¼ lingurita de sare
  • O lingura si lingurita de ulei
  • 100ml de apa calduta
  • Pt umplutura:
  • 2 cartofi rosii mari fierti (se firb in coaja) tb sa aiba o textura ferma
  • sa se taie in cubulete
  • 5 linguri de mazare (congelata sau din borcan - dar sa fie fina)
  • 2 ardei iuti (sau in functie de cat de iute mancati - eu am pus 3
  • ardei iuti in tamarid
  • facuti in casa)
  • O lingurita de ghimbir ras (ginger)
  • ½ lingurita de chimion seminte (jeera sau cumin)
  • 1 lingurita de coriandru pudra sau vreo 3 de coriandru verde
  • ½ lingurita de garam masala – in loc de masala se paote pune boia
  • cuisoare
  • piper si scortisoara
  • nu e acelasi lucru dar rezultatul e similar
  • 2 linguri de ulei

Mod de preparare

Se pune faina intr-un vas, apoi punem sarea si uleiul

Adaugam apa si framantam un pic aluatul. Formam o bila si il lasam sa se odihneasca pana facem compozitia.

Se taie cartofii cubulete. Se incinge uleiul intr-o tigaie apoi se adauga semintele de chimeon. Dupa cateva secunde or sa pocneasca un pic ca floricelele de porumb. Apoi am pus mazarea, gingerul, ardeiul iute si celelalte condimente. Le-am lasat vreo doua minute apoi am pus cartofii. Coriadrul proaspat il pun la sfarsit.

Trecem la modelat.

Impartim bila in 8 parti egale.Apoi se fac bilute.

Eu ma ajut de faina sa le intind dar cine m-a invatat reusea si fara. Avea un facalet micut, special pt intins aluat pt samosa, roti sau chapati, pharta, naan..si tot felul de fainoase in forma de lipie. Se taie in doua si se formeaza un con. Se preseaza bine imbinarea altfel se deschide la prajit. Apoi se pune umplutura si se inchid.

Se pune ulei la incins intr-o tigaie dar la foc moale. Apoi se pun la prajit samoosele.

Sunt gata cand sunt rumenite, cam 5-7 minute. Se scot pe servetel.
Pofta buna!

Reteta Samoosa, aperitiv indian a fost propusa de Luanda pe forum culinar.ro

Alte retete cu specific indian gasiti aici:

Pui tandoori,

Mango lassie,

Salata de fructe

Tort de biscuiti cu crema de vanilie

E foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...

Mancare de mazare cu carne de porc

O mancarica delicioasa ce-mi place tare mult.

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Retete dietetice

Parteneri
Gustos.RO

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
ReteteCulinare.RO

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate