Saltimbocca de dovlecei si morcovi

Se spala bine legumele. Dovleceii se taie felii nu prea groase, la fel procedam si cu morcovii. Intr-o craticioara se fierbe apa cu putina sare si se

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Saltimbocca de dovlecei si morcovi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 4 persoane:
  • 2 dovlecei
  • 2 morcovi
  • frunze de salvie
  • 100 g branza feliata
  • 100 g prosciutto crudo
  • sare si piper
  • betisoare de bambus sau scobitori

Mod de preparare

Se spala bine legumele.

Dovleceii se taie felii nu prea groase, la fel procedam si cu morcovii.

Intr-o craticioara se fierbe apa cu putina sare si se dau intr-un clocot legumele, maxim 2 minute.

Se scot cu o paleta si se lasa sa se scurga de apa.

Se asambleaza saltimbocca:

Se taie branza si prosciutto in fasii potrivite.

Pe o felie de dovlecel se pune una de morcov, prosciutto, branza si frunza de salvie.

Se fixeaza bine cu un betisor de bambus sau scobitoare.

Se aseaza pe o tava antiaderenta si se dau la cuptorul preincalzit la 180gradeC pentru 5-6 minute pana branza se topeste.

Se presara cu putina sare si piper si se servesc imediat.

Reteta Saltimbocca de dovlecei si morcovi a fost propusa de aliza

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro.

Alte retete recomandate:

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide