Se spala bine legumele. Dovleceii se taie felii nu prea groase, la fel procedam si cu morcovii. Intr-o craticioara se fierbe apa cu putina sare si se
Se spala bine legumele.
Dovleceii se taie felii nu prea groase, la fel procedam si cu morcovii.
Intr-o craticioara se fierbe apa cu putina sare si se dau intr-un clocot legumele, maxim 2 minute.
Se scot cu o paleta si se lasa sa se scurga de apa.
Se asambleaza saltimbocca:
Se taie branza si prosciutto in fasii potrivite.
Pe o felie de dovlecel se pune una de morcov, prosciutto, branza si frunza de salvie.
Se fixeaza bine cu un betisor de bambus sau scobitoare.
Se aseaza pe o tava antiaderenta si se dau la cuptorul preincalzit la 180gradeC pentru 5-6 minute pana branza se topeste.
Se presara cu putina sare si piper si se servesc imediat.
Reteta Saltimbocca de dovlecei si morcovi a fost propusa de aliza
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro.
Alte retete recomandate: