Salata marocana zaalouk

Salata marocana zaalouk este o salata cu vinete ce poate fi servita ca aperitiv atat calda cat si rece.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 vinete mari
  • 1/2 cana ulei de masline
  • 2 cani de rosii taiate cubulete
  • 1 lingura usturoi pisat
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • 1/2 lingurita chimion
  • 1 lingurita de boia de ardei
  • 1/4 cana coriandru tocat fin

Mod de preparare

Vinetele se spala si se usuca. Apoi se coc in cuptorul incins la 250°C aproximativ 45-50 minute. Le curatam de coaja si le lasam la scurs intr-o sita. Dupa ce s-au scurs le taiem cubulete.
Intr-o tigaje incindem uleiul de masline si apoi adaugam rosiile si usturoiul pisat. Amestecam bine. Adaugam boia de ardei, sare si piper si lasam sa fiarba la foc mic 20 minute.
Apoi adaugam vinetele, coriandru si chimion. Lasam la fiert inca 15 minute.


Servim salata marocana calda sau rece ca aperitiv.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba taraneasca de vitel

 O ciorba clasica romaneasca, plina de legume care este pe placul tuturor .!!!!   ,,Meniu copii""

Ciorba taraneasca de vitel
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala