Salata de vinete

Se coc vinetele, apoi se scurg si se curata de coaja. Se toaca cu un cutit de lemn, iar pasta obtinuta se pune intr-un castron, se adauga treptat ule

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg vinete
  • 150 ml ulei
  • 1 ceapa
  • 1 rosie
  • 1 ardei gras
  • sare

Mod de preparare

Se coc vinetele, apoi se scurg si se curata de coaja. Se toaca cu un cutit de lemn, iar pasta obtinuta se pune intr-un castron, se adauga treptat uleiul , apoi ceapa maruntita si sare dupa gust.


Se serveste ornata cu rondele de rosii si ardei gras feliat.

Alte aperitive:

Zacusca de vinete Salata de vinete cu maioneza Vinete impanate

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Vinete umplute

  De cum am zarit la piata , micile vinete ca niste butelcute , m-am indragostit de ele :D . Le-am si vazut umplute la...

Vinete umplute
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide