Spalam dovleceii bine bine si ii taiem pe lung, nu prea subtire insa, pt ca se inmoaie prea tare dupa prajire si nu-i mai putem manvra. Prajim dovlec
Spalam dovleceii bine bine si ii taiem pe lung, nu prea subtire insa, pt ca se inmoaie prea tare dupa prajire si nu-i mai putem manvra.
Prajim dovlecelul pe grill, fiecare dupa posibilitati, eu una am d'ala de aragaz, cu apa.
Intre timp, fierbem morcovul si cartoful, taiate cat mai marunt, ca sa fiarba repede.
Legumele fierte se piseaza, impreuna cu 1-2 linguri de maioneza (vegetala in cazul meu) si verzaciunile de tot felul.
Pe fiecare felie de dovlecel, plasam pireu de legume (o lingura buna), o bucata de tofu si o feliutza de ardei. Rulam, fixam cu scobitoare.
Pofta buna!
Reteta Rulouri de dovlecei a fost propusa de Gospodini pe forum culinar.ro
Alte retete cu dovlecei gasiti aici:
Risotto cu dovlecel si creveti,
Barcute din zucchini, dovlecel umplut,
Frigarui de dovlecel, cartofi, carne si linte
Sunt niste biscoturi speciale din zona Kozani, Grecia. Foarte bune alaturi de o cafea (sau ceai).
Kourabiedes Kozani (biscoturi)