Rulada Veselie in culori

1.Spanacul decongelat si scurs bine se amesteca cu ceapa si verdeata tocate marunt,cu cele 4 galbenusuri,cu condimentele si se amesteca bine, pana se

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:500 g spanac congelat
  • o legatura de ceapa verde (eu am pus o ceapa rosie
  • de apa
  • 4 oua
  • o lingurita de condiment Delikat
  • un praf de piper
  • un praf de amestec de condimente (cimbrisor
  • maghiran
  • busuioc
  • coriandru
  • foi de dafin)
  • marar si patrunjel verde
  • 3 linguri varfuite cu faina
  • Umplutura: 12 bucati branza feliata topita
  • 8 felii muschiulet sau alt mezel
  • dupa preferinta
  • 250 g branza topita afumata Camembert
  • Ornat: 100 g miez de nuca prajita si macinata
  • o feliuta de branza topita
  • cateva rosii cherry

Mod de preparare

1.Spanacul decongelat si scurs bine se amesteca cu ceapa si verdeata tocate marunt,cu cele 4 galbenusuri,cu condimentele si se amesteca bine, pana se omogenizeaza perfect,apoi icorporam albusul batut spuma tare cu un praf de sare si faina turnata in ploaie. Se toarna aluatul obtinut intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt,apoi se da la copt ,cca 25 minute,la foc potrivit.

2.Blatul copt se desprinde de pe hartie,usor cat este cald,apoi se intoarce,tot pe hartie,cu josul in sus si se ,,tapeteaza" cu feliile de branza topita apoi cu feliile de muschiulet si deasupra cu branza Camembert,pe care eu am intins-o cu un sucitor,intre doua folii de plastic si abia apoi am pus-o deasupra muschiuletului,apoi ajutandu-ne de hartia de copt,rulam strans,lasand rulada infasurata in hartie ,o dam cam o ara la frigider sa se intareasca.

3. Se scoate rulada racita,se topeste putin branza topita la microunde apoi cu lama unui cutit se intinde pe rulada in fasii late de 1 cm,pe diagonala apoi rapid(sa nu se raceasca branza topita) presaram miezul de nuca ,prajit si maruntit, presand cu degetele putin.Se taie felii subtiri si se decoreaza cu cateva rosioare Cherry.
Pofta buna!

Reteta Rulada Veselie in culori a fost propusa de ani67 pe forum culinar.ro

Alte retete de rulada gasiti aici:

Rulada de cartofi cu legume,

Rulada cu stevie ( de post ),

Rulade de vinete si dovlecei

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Tocanita de pui si ciuperci in sos de rosii

Se prepara repede si este buna si satioasa. 

Tocanita de pui si ciuperci in sos de rosii
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide