Rulada de legume este buna perioadele de post din an, asigurand o masa satioasa si nutritiva.
Mod de preparare:
Se pregateste maiaua dintr-un cub de drojdie, putina sare si apa calduta cat sa acopere drojdia si se lasa sa creasca intr-un loc calduros, ferit de curent. Intr-un castron se adauga faina, apoi maiaua crescuta. Se framanta bine aluatul, se imparte in doua bucati, respectiv pentru 2 rulade.
Se dau pe razatoare legumele si se calesc in putin ulei incins, in care se adauga piper. Dupa ce s-au calit legumele, se scot si se lasa la racit. Se pune apoi amestecul de legume pe o foaie de aluat, se ruleaza si se procedeaza la fel si cu cea de-a doua rulada. In tava trebuie adaugata putina faina pentru tapetat, ca ruladele sa nu se lipeasca.
Se preincaleste cuptorul se si se introduce tava cu cele doua rulade si se lasa la copt pana cand aluatul capata o frumoasa culoare aurie.
http://ideidelicioase.blogspot.ro
Rulada de legume constituie un aperitiv delicios, potrivit pentru post si se poate servi calda sau rece.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post