Am preparat besamelul. Am pus 1 lg faina in putin unt topit, am lasat 1 minut, avand grija sa nu se innegreasca apoi am diluat cu lapte si am lasat pe
Am preparat besamelul. Am pus 1 lg faina in putin unt topit, am lasat 1 minut, avand grija sa nu se innegreasca apoi am diluat cu lapte si am lasat pe foc pana s-a ingrosat, amestecand sa nu se prinda.
Amestecam dovlecelul ras (mare), cu ricotta, oua, besamel, emmenthal-ul ras si jumatate din parmezan.
Adaugam sare, piper. Am preparat si compozitia de clatite, care e mai subtire si le-am copt, am presarat niste patrunjel.
Pe hartie de copt aseza clatitele, pe doua randuri, cate 3 pe fiecare rand, astfel incat sa formam un dreptunghi (si daca presarati patrunjel, asezati clatitele cu 'modelul' dedesubt, sa fie la vedere) Cand e gata intindem deasupra amestecul cu dovlecei si apoi rulam- (eu am rulat pe latura lunga, insa recomand sa se ruleze pe latura mai mica, sa iasa mai grosuta rulada.) Invelim in hartie de copt asezam in tava si coacem la cuptor ~30 minute, la 180 gradeC.
Indepartam hartia, presaram restul de parmesan si cateva aschii de unt si gratinam sub gril 5 minute.
Servim felii, presarate cu parmezan ras.
Reteta Rulada de clatite cu dovlecei a fost propusa de PaulaM
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro