Alegem fire de praz mai groase, care se taie bucati de 2 cm lungime. Se scoate miezul, pastrandu-se foile din exterior, care nu se desfac. Din carnea
Alegem fire de praz mai groase, care se taie bucati de 2 cm lungime. Se scoate miezul, pastrandu-se foile din exterior, care nu se desfac. Din carnea tocata, painea inmuiata si bine stoarsa si miezul de praz, oparit, scurs si tocat, se prepara o umplutura. Aceasta se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust. Apoi se umplu „tuburile" de praz si se asaza intr-o cratita.
Separat, se prepara sosul.
Se pregateste un rantas alb din cantitatile de faina si unt, care se stinge cu un pahar de vin alb, amestecat cu zeama de carne si bulion.
Se toarna sosul peste „tuburile" de praz, se da vasul la
cuptor si se lasa pana scade sosul si stratul de deasupra
capata o culoare aurie. Preparatul se poate servi fierbinte
sau rece. In ultimul caz, untul folosit la pregatirea sosului se va inlocui cu ulei.
Alte retete
Spanac la cuptor
Placinta cu spanac
Mancare cu sparanghel
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post