Praz umplut cu orez

Se taie prazul bucati de 5-6 cm lungime, care se oparesc in apa sarata. Dupa ce s-au racit, se scoate fiecare foaie in parte, fara a se rupe. Umplutur

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 fire de praz
  • 1 cana de orez
  • 2 cepe
  • 100 ml
  • ulei
  • 1 lingura de bulion
  • 1 lingura de verdeata
  • sare
  • piper
  • Pentru sos:
  • 50 ml ulei
  • 1 lingura de faina
  • 1 lingurita de bulion
  • 200 ml
  • supa de carne

Mod de preparare

Se taie prazul bucati de 5-6 cm lungime, care se oparesc in apa sarata. Dupa ce s-au racit, se scoate fiecare foaie in parte, fara a se rupe. Umplutura se prepara din ceapa tocata marunt si prajita in untdelemn, la care se adauga orezul ales si spalat bine. Se fierbe aceasta compozitie si la urma se adauga bulionul.

Dupa ce amestecul s-a racit, se umple prazul. Capetele se dau prin faina.

Bucatile de praaz, astfel umplute, se prajesc in ulei incins.

Separat, se prepara un sos de rosii astfel: se caleste faina in ulei incins, apoi se adauga, putin cate putin, apa si bulionul.

Se adauga prazul. Se mai lasa sa dea cateva clocote.
Alte retete

Salata boeuf

Mazare cu pui

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

Ciocolata albă de casă este un desert delicios și ușor de pregătit. Este o rețetă perfectă pentru a-ți...

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide