Praz umplut cu orez

Se taie prazul bucati de 5-6 cm lungime, care se oparesc in apa sarata. Dupa ce s-au racit, se scoate fiecare foaie in parte, fara a se rupe. Umplutur

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 fire de praz
  • 1 cana de orez
  • 2 cepe
  • 100 ml
  • ulei
  • 1 lingura de bulion
  • 1 lingura de verdeata
  • sare
  • piper
  • Pentru sos:
  • 50 ml ulei
  • 1 lingura de faina
  • 1 lingurita de bulion
  • 200 ml
  • supa de carne

Mod de preparare

Se taie prazul bucati de 5-6 cm lungime, care se oparesc in apa sarata. Dupa ce s-au racit, se scoate fiecare foaie in parte, fara a se rupe. Umplutura se prepara din ceapa tocata marunt si prajita in untdelemn, la care se adauga orezul ales si spalat bine. Se fierbe aceasta compozitie si la urma se adauga bulionul.

Dupa ce amestecul s-a racit, se umple prazul. Capetele se dau prin faina.

Bucatile de praaz, astfel umplute, se prajesc in ulei incins.

Separat, se prepara un sos de rosii astfel: se caleste faina in ulei incins, apoi se adauga, putin cate putin, apa si bulionul.

Se adauga prazul. Se mai lasa sa dea cateva clocote.
Alte retete

Salata boeuf

Mazare cu pui

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors