Platou cu legume

Fierbem cartofii in coaja, ii curatam si ii taiem rondele. Rondelele de morcovi se fierb in apa sarata, adaugam buchetelele de broccoli congelate, iar

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600-700 g cartofi
  • 500 g broccoli
  • 300 g morcovi
  • 2-3 fire de praz
  • 1 ceapa mica rosie
  • 40 g unt
  • 1 lingura de faina
  • 150 g sunca
  • 2 dl frisca
  • 100 g cascaval trappista
  • condimente: sare
  • piper
  • zahar
  • zeama de lamaie

Mod de preparare

Fierbem cartofii in coaja, ii curatam si ii taiem rondele. Rondelele de morcovi se fierb in apa sarata, adaugam buchetelele de broccoli congelate, iar la urma, rondelele de praz. Dup ace s-au fiert le strecuram, si punem deoparte 3/4 din zeama. Prajim ceapa rosie taiata marunt, adaugam felii subtiri de sunca, prsram faina si diluam cu zeama de pe legume. Adaugam frisca si 5 dl de cascaval ras, asezonam cu sare, piper, putina zeama de lamaie. Amestecand o racim. pUnem cartofii si legumele intr-un vas termo-rezistent uns cu unt, turnam sosul, presaram cascaval ras, si prajim la 200 gade timp de 25-30 de minute. Daca s-a prajit, presaram verdeata de patrunjel, iar dup ace s-a racit putin, feliem.
Alte retete recomandate

Supa de rosii

Tocanita de pui

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de fasole boabe, cu rasol afumat

Ciorba cu afumatura are mare cautate la mine in familie, asa ca, desi e cald afara, cererea a fost foarte clara: "Nu mai faci...

Ciorba de fasole boabe, cu rasol afumat
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide