Placintele de dovlecei

Placintele de dovlecei fac parte din aperitivele cu legume delicioase. Ingredientele de baza ale retetei sunt: dovlecei, ceapa, usturoi.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 dovlecei
  • 1 ceapa tocata fin
  • 4 catei de usturoi
  • 2 lingurite de sare
  • 3 linguri ulei
  • 3 oua
  • 6 linguri faina
  • 1/4 cana branza rasa
  • 1 legatura patrunjel tocat

Mod de preparare

Placintelele de dovlecei se prepara astfel: spalam dovleceii si ii dam prin razatoare apoi ii asezonam cu sare si ii amestecam bine, dupa care ii acoperim cu un prosop curat si umed si ii lasam asa timp de 10 minute.  Se scurg foarte bine cu ajutorul prosopului si se calesc la foc mic in 2 linguri de ulei, ceapa si usturoi. Separat batem ouale cu faina pana facem o coca moale peste care se pune branza, piperul, boiaua si ierburile. Aluatul aromat se combina cu dovleceii. Cu o cana luam din aluat si punem intr-o tigaie in care am incins uleiul.


Alte retete cu dovlecei recomandate

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala