Placintele cu tofu si spanac se fac rapid si sunt foarte gustoase, unde mai pui ca sunt si o mancare delicioasa de post. Spanacul de opareste si se scurge bine de apa. Tofu se infasoara in cateva servete de hartie si se lasa asa cateva minute ca sa se mai absoarba apa
Spanacul de opareste si se scurge bine de apa. Tofu se infasoara in cateva servete de hartie si se lasa asa cateva minute ca sa se mai absoarba apa din el. Ceapa se taie marunt si se caleste in aprox. 2 linguri ulei de masline; cand aceasta a devenit transparenta se adauga spanacul si se caleste putin, apoi tofu, condimentele si se caleste in continuare pana se absoarbe apa lasata de tofu. Se lasa sa se raceasca.
Pe masa de lucru se trece o foaie de placinta, se stropeste cu putin ulei de masline (sau se unge cu unt topit), peste ea se aseaza alta foaie, iar peste ea aprox. 2 linguri de umplutura si se impacheteaza. La fel se procedeaza si cu celelalte foi. Placintelele rezultate se aseaza in tava unsa cu ulei, se stropesc deasupra cu putin ulei de masline (sau se ung cu unt topit) si se coc pana se rumenesc.
Se pot servi atat calde cat si reci. Reteta Placintele cu tofu si spanac a fost propusa de CristinaK Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Am rasfoit youtube-ul si am dat peste aceasta reteta minunata si nu m-am lasat pana nu am incercat-o. Desigur, a suferit...
Desert dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar