Placinta de pui cu praz si foietaj la oala, este o reteta culinara a celebrului Jamie Oliver. Este o mancare cu pui si praz delicioasa, cu un "capac" de foietaj.
1. Pentru inceput prazul, telina si morcovul se calesc in unt amestecat cu ulei. Se adauga si carnita de pui. Cand sunt cat de cat gata se pune si un pahar de vin si unul de apa (supa), faina, sare, piper si busuioc, nitzel lapte si smantana si se lasa sa fiarba pana cand sosul este dens (se amesteca, fireste). Preparatul poate fi servit si ca atare cu o garnitura sau pastrat la rece.
2. Carnaciorii de porc se despielitzeaza si se fac mici chiftelutze care se pun in tigaie cu sau fara ulei, dupa cum doriti si se prajesc.
3. Se taie aluatul ca sa putem capaci vasele in care vom servi "placinta" si batem un ou ca sa ungem marginea vaselor (sau vasului). Eu am folosit castroane de lut individuale dar puteti pune totul intr-un singur vas mai mare. Am pus din compozitia de praz si pui. Am adaugat chiftelutele pe deasupra, apoi am pus capacul de aluaat, am uns cu ou si am presarat si nitel susan. Cand aluatul s-a copt ...e gata!
Se poate servi cu foietajul din dotare sau cum recomanda Jamie cu porumb si piure. Pofta buna! Reteta Placinta de pui cu praz si foietaj (retete Jamie) a fost propusa de BD pe forum culinar.ro
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post