Placinta cu varza

Inmuiem drojdia cu putin zahar in lapte, punem faina intr-un vas si adaugam restul ingredientelor, framantam pana ce aluatul devine neted. Lasam 1 ora

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 1 pachet drojdie
  • 7 dl lapte
  • 30 dkg cartofi fierti
  • Sare
  • 1 lingura zahar
  • 3dl+1 l ulei
  • 1 varza
  • Sare
  • piper dupa gust

Mod de preparare

Inmuiem drojdia cu putin zahar in lapte, punem faina intr-un vas si adaugam restul ingredientelor, framantam pana ce aluatul devine neted. Lasam 1 ora la dospit. Intre timp preparam umplutura de varza. Razuim varza si o calim in ulei condimentata cu sare si piper. Punem aluatul pe o suprafata presarata cu faina si il impartim in 20 de parti egale. Framantam din ele aluaturi mici si le lasam la dospit inca 30 de minute. Apoi, le intindem in patrate de 20x20 de cm, intr-o jumatate punem 2 linguri de varza calita si le indoim in doua, presam cu degetele si le prajim in ulei fierbinte. Decoram cu smantana si servim.
Alte retete recomandate

Zacusca peste

Ardei umpluti

Ciuperci umplute

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Orez integral cu ardei si verdeturi

Orezul integral pare greu de gatit si nu iese daca folosim aceeasi metoda ca si pentru orezul simplu alb. Ii trebuie mai mult...

Orez integral cu ardei si verdeturi
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide