Placinta cu spanac

Pas 1. Se framanta coca pentru placinta din : pachetul de branza, pachetul de margarina, faina, si putina sare. Se tine coca la frigider intr-un plast

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pachet branza de vaci
  • 1 pachet margarina Unirea
  • 500-600 g faina
  • un praf sare
  • 1.5 kg spanac curatat
  • branza de burduf 250 g
  • 1 cub branza topita
  • 200 g branza devaci
  • 2 oua

Mod de preparare

Pas 1.

Se framanta coca pentru placinta din : pachetul de branza, pachetul de margarina, faina, si putina sare. Se tine coca la frigider intr-un plastic. De preferinta se framanta coca cu o zi inainte (cu cat sta mai mult la frigider devine mai frageda)

Spanacul curatat si bine spalat se pune la fiert in apa cu sare, se dau cateva clocote, sa se inmoaie. Apoi se scurge bine, se toaca, se amesteca cu branza de vaci, branza de burduf (branza sarata dupa gust), si cu cele 2 oua.

Se intinde cate o foaie din coca preparata anterior si se umple cu spanacul amestecat cu branza si oua. Se ruleaza foaia si se pun intr-o tava (neunsa). Se coc la cuptorul incins aprox 45-50 minute, pana se rumenesc.
Se servesc calde sau reci

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Croissante rapide

Croissante rapide
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide