Se incalzeste laptele, se dizolva drojdia, se pun toate ingredientele in mijlocul fainii si se framanta un aluat nu foarte tare. Se lasa la dospit c
Se incalzeste laptele, se dizolva drojdia, se pun toate ingredientele in mijlocul fainii si se framanta un aluat nu foarte tare.
Se lasa la dospit cam o ora.
Din aceste cantitati iese aluat pentru doua tarte mari cat farfuria.
Cand s-au fiert, am scos legumele si puiul din supa si le-am lasat putin la racit, apoi jumatate din ele le-am tocat bucati mari si le-am pus intr-un castron.
In alt castron am amestecat: circa 400g smantana, 4 oua, sare, piper macinat.
Am intins o foaie de aluat, am rulat-o pe sucitor, am derulat-o peste o forma de tarta, am taiat marginile, am pus amestecul de legume si carnita, apoi am turnat amestecul de smantana si oua peste ele.
Am intins inca o foaie de aluat si am inchis placinta. Am uns-o cu unt topit, am copt-o la foc potrivit (180 de grade celsius) pana s-a rumenit deasupra si scobitoarea a iesit curata.
Se poate manca simplu ca si aperitiv sau ca si o gustare. Reteta Placinta cu legume si pui a fost propusa de jenny_kap pe forum culinar.ro
Alte retete de placinta gasiti aici:
Placinta cu carne si ciuperci,
Placinte Englezesti
Burek cu carne