Piftele de cartofi

Pifttelele de cartofi pot fi servite oricand. Se prepara din cartofi, oua, ceapa, usturoi, patrunjel, faina si condimente.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 cartofi
  • 1 ceapa
  • 5 catei de usturoi
  • 1 mana de patrunjel
  • 1 lingura delikat
  • 1 lingura piper
  • 2 oua
  • 1 cana faina

Mod de preparare

Cartofii se fierb cu o zi inainte cu jumatate de lingura de delikat si se dau pe razatoare. Separat, se pun la calit usturoiul si ceapa, tocate marunt, iar dupa ce s-au inmuiat se toarna peste cartofii dati pe razatoare. Se amesteca bine si se adauga un albus, patrunjelul tocat si piper. Dupa ce s-a amestecat bine, se dau prin ouale ramase, batute cu delikat, chiftele formate cu mana din compozitie. Se pun apoi la prajit in ulei incins.


Se servesc cu salata de varza sau castravete murat.
Alte retete:
Iahnie de fasole
Pulpe de pui la cuptor
Cartofi la cuptor

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Luscos ardelenesc

"Retete de Pasti"  M-am inspirat de la stimata doamna Chef Sylvia Boutiere. 

Luscos ardelenesc
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala