Pateuri cu cartofi

Fierbe cartofii in coaja. Cand sunt gata, curatati-i si pasati-i impreuna cu cele trei oua, condimentele, verdeata si sarea. Intindeti aceasta pasat g

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr cartofi
  • 3 oua
  • 2 linguri cu unt
  • 1 ceapa
  • 200 gr ciuperci
  • 200 gr carnaciori
  • sare
  • piper
  • verdeata
  • 3 linguri pesmet
  • ulei

Mod de preparare

Fierbe cartofii in coaja. Cand sunt gata, curatati-i si pasati-i impreuna cu cele trei oua, condimentele, verdeata si sarea. Intindeti aceasta pasat groasa pe fundul de lemn si taiati rondele cu un pahar sau o forma speciala. Dati-le prin ou batut, faina si pesmet. Prajiti-le in baie de ulei. Intre timp caliti ceapa in unt, adaugati ciupercile taiate marunt, ficateii taiati, sare si piper. Separat, prajiti carnaciorii taiati marunt si eventual bucatele de slanina. Cand pateurile sunt gata, taiati-le pe jumatate, scoateti miezul si puneti la mijloc cate o lingura din compozitia de ciuperci, iar deasupra carnaciorii.
Se servesc calde.

Alte aperitive:

Chiftelute

Ciuperci umplute

Oua umplute cu ciuperci

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post