Intr-o tigaie incinsa puneti 2 linguri ulei si caliti usturoiul tocat marunt si ardeiul iute tocat foarte fin, timp de 1 minut. Adaugati dovleceii c
Intr-o tigaie incinsa puneti 2 linguri ulei si caliti usturoiul tocat marunt si ardeiul iute tocat foarte fin, timp de 1 minut. Adaugati dovleceii curatati de coaja si tocati in cuburi mici. Amestecati bine. Dati focul mai mic si acoperiti tigaia cu un capac. Amestecati la fiecare
5 minute timp de 20-25 minute, asigurandu-va ca dovleceii nu se prind de tigaie.
Gatind cu capacul pus aveti certitudinea
ca in tigaie ramane suficient lichid.
Atunci cand dovleceii s-au inmuiat bine,opriti focul. Pasati cu o furculita bucatile care mai sunt intregi si apoi asezonati cu sare ,piper si inca o lingura sau doua cu ulei. La final adaugati 1-2 linguri cu zeama de lamaie si frunzele de menta tocate marunt.
Daca vreti o pasta mai fina o puteti pasa cu blenderul.
Aceasta pasta este fantastica intinsa pe felii de paine prajita sau amestecata cu paste.
Inspiratie: Jamie Oliver
Aceasta reteta a fost adaugata de truedelights
Alte retete culinare recomandate:
Imi place foarte mult gustul de conopida, dar totusi varianta cu maioneza nu mi-e foarte draga, asa ca am incercat sa o...
Sufleu de conopida cu sunca si marar