Pasta de dovlecei

Intr-o tigaie incinsa puneti 2 linguri ulei si caliti usturoiul tocat marunt si ardeiul iute tocat foarte fin, timp de 1 minut. Adaugati dovleceii c

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 dovlecei mai mici
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei iute rosu
  • uscat
  • sare
  • piper
  • zeama de lamaie
  • 2-3 frunze de menta
  • ulei de masline

Mod de preparare

Intr-o tigaie incinsa puneti 2 linguri ulei si caliti usturoiul tocat marunt si ardeiul iute tocat foarte fin, timp de 1 minut. Adaugati dovleceii curatati de coaja si tocati in cuburi mici. Amestecati bine. Dati focul mai mic si acoperiti tigaia cu un capac. Amestecati la fiecare

5 minute timp de 20-25 minute, asigurandu-va ca dovleceii nu se prind de tigaie.

Gatind cu capacul pus aveti certitudinea

ca in tigaie ramane suficient lichid.

Atunci cand dovleceii s-au inmuiat bine,opriti focul. Pasati cu o furculita bucatile care mai sunt intregi si apoi asezonati cu sare ,piper si inca o lingura sau doua cu ulei. La final adaugati 1-2 linguri cu zeama de lamaie si frunzele de menta tocate marunt.

Daca vreti o pasta mai fina o puteti pasa cu blenderul.


Aceasta pasta este fantastica intinsa pe felii de paine prajita sau amestecata cu paste.

Inspiratie: Jamie Oliver

Aceasta reteta a fost adaugata de truedelights

Alte retete culinare recomandate:

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Sufleu de conopida cu sunca si marar

Imi place foarte mult gustul de conopida, dar totusi varianta cu maioneza nu mi-e foarte draga, asa ca am incercat sa o...

Sufleu de conopida cu sunca si marar
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide