Mullah Gash Kardeh

Mullah Gash Kardeh sau pe romaneste Mullahul lesinat este o reteta iraniana delicioasa. Acest preparat oriental se prepara cu vinete si rosii.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 vanata mare
  • taiata in felii verticale si decojita
  • 1 ceapa
  • taiata marunt
  • 2-3 catei de usturoi
  • taiati felii subtiri
  • 1-2 linguri pasta de tomate
  • 2 linguri de ulei
  • patrunjel si corindru proaspat
  • sare si piper
  • proaspat macinat

Mod de preparare

Mullah Gash Kardeh sau pe romaneste Mullahul lesinat este o reteta iraniana delicioasa. Aceasta reteta e fara carne, dar exista si o varianta delicioasa cu carne de oaie Mullah Bamyah. De altfel Mullah este numele dat clericilor musulmani, se foloseste cand se face referire, cumult respect, la un barbat educat.

Se prajesc feliile de vinete in ulei. Eu le-am prajit la cuptor, astfel nu vor absoarbe la fel de mult ulei pe cat o fac daca le prajiti la tigaie.
Se pun deoparte si se prajesc ceapa, usturoiul, la care se adauga pasta de tomate cand au inceput sa se rumeneasca.
Se toc marunt vinetele (sau se dau prin robot) si se adauga in tigaie. Se mai prajesc putin,se presara cu patrunjel si coriandru, se potriveste de minune.


Mullah Gash Kardeh se serveste cald sau rece, ideal ar fi cu niste lipii.
Sursa acestei retete este blogul culinar Mitinita.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala