Mousse de soia verde

Pastaile se fierb in apa cu sare. Se scurg, se lasa sa se racoreasca putin apoi se scot tecile, rezulta aprox. 3/4 cana de boabe. Acestea se pun in b

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 cani pastai de soia verde
  • sare
  • 300 ml supa de pui sau de legume
  • 10 g gelatina
  • 200ml smantana dulce
  • putin busuioc tocat marunt
  • 2~3 linguri parmezan ras

Mod de preparare

Pastaile se fierb in apa cu sare. Se scurg, se lasa sa se racoreasca putin apoi se scot tecile, rezulta aprox. 3/4 cana de boabe. Acestea se pun in blender impreuna cu supa si se mixeaza bine; totul se toarna intr-o craticioara si dupa ce se da in cateva clocote se inchide focul.

Gelatina se dizolva intr-un sfert de cana de apa fierbinte si se toarna in craticioara peste supa cu soia verde. Se presara busuiocul, se adauga putin piper si sare dupa gust (daca se pune si parmezan e bine sa nu se adauge prea multa sare) si se lasa sa se raceasca bine.

Smantana se bate frisca. Peste ea se toarna treptat compozitia precedenta, amestecand usor.

Totul se apoi in forme si se da la frigider.


Dupa ce s-a intarit bine mousse-ul se rastoarna din forma si se serveste alaturi de cateva feliute de rosie. Reteta Mousse de soia verde a fost propusa de CristinaK. Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Alte retete recomandate:

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...

Friptura asortata pentru masa de Craciun

Aceasta friptura este preferata mea la masele de Craciun si Revelion.

Fursecuri vanilate cu portocala

Pentru Mos Craciun am pregatit niste fursecuri la care am ravnit demult. M-am inspirat de la Jamila Cuisine.

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Blat de Bezea

Prajitura cu Blat de Bezea