Mini tartele cu ceapa sunt un aperitiv complex care va incanta prin aspect si gust. Puneti untul si branza intr-un castron si amestecati-le bine cu
Mini tartele cu ceapa sunt un aperitiv complex care va incanta prin aspect si gust.
Puneti untul si branza intr-un castron si amestecati-le bine cu un mixer. Adaugati faina si sarea si mixati pana cand totul devine ca un pesmet mai mare dupa care, amestecati cu mana sau cu o lingura pana cand coca se aduna ca o bila. Puneti vasul la frigider pentru 30 minute. Presarati un pic de faina pe masa si intindeti coca la o grosime de 3 mm. Taiati 30 de cercuri de un diametru de 8,5 cm fiecare. Puneti fiecare cerc de coca intr-o forma de muffin si presati-l pe fundul si peretii ei.
Umplutura
Puneti untul sa se topeasca intr-o tigaie, la foc potrivit. Adaugati ceapa si amestecati bine (cam 1 minut) ca sa se inrobeze de unt. Faceti focul mic, acoperiti tigaia si lasati ceapa sa se inabuse 20 minute (nu trebuie sa se maroneasca). Adaugati crema, dati focul mare si lasati sa fiarba 2-3 minute pana cand amestecul ceapa/crema capata consistenta unui sos. Adaugati apoi mustarul, sarea si piperul si amestecati totul. Cu ajutorul unei linguri puneti umplutura in fiecare forma de muffin. Coaceti 15-18 minute la o temperatura de 200C intr-un cuptor pre-incalzit (pana cand tartele sunt aurii si umplutura fierbe).
Lasati sa se raceasca putin si pe urma scoteti-le din forme si punti-le la racit pe un gratar. Se pot pastra 2 zile la frigider, intr-o cutie inchisa ermetic. Pentru a fi incalzite se pun in cuptor pre-incalzit la 200C intre 8 si 10 minute. Sunt foarte gustoase, ceapa este un pic crocanta iar coca de tarta cu branza este foarte buna. Reteta Mini tarte cu ceapa a fost propusa de Anat pe forum culinar.ro
Alte retete de tarte gasiti aici:
Tarta cu ton si legume,
Tarta cu brocoli,
Tarta cu praz, branzeturi si sunculita