Mini-tarte cu broccoli

Se curata broccoli, apoi se desface in bucatele si se oparesc impreuna cu cotoul taiat cubulete in apa fierbinte cu sare, 5 minute. Se incinge uleiul,

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr aluat de foietaj
  • 500 gr broccoli
  • sare
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura ulei
  • 200 gr branza de vaci
  • 3 oua
  • 200 ml smantana
  • 100 gr parmezan ras
  • piper
  • nucsoara

Mod de preparare

Se curata broccoli, apoi se desface in bucatele si se oparesc impreuna cu cotoul taiat cubulete in apa fierbinte cu sare, 5 minute. Se incinge uleiul, apoi se adauga ceapa la calit, usturoiul si la final broccoli. Se intinde foaia de aluat, se decupeaza doua cercuri mici si se asaza in forme de tarte, tapetata cu hartie de copt. Se amesteca branza de vaci cu ouale, smantana si jumatate din cantitatea de parmezan, se adauga sare, piper si nucsoara. Se amesteca impreuna cu broccoli, apoi se asaza peste aluat si se niveleaza. Se presara cu restul de cascaval, apoi se lasa la rumenit in cuptor 25 de minute.


Tarta se serveste dupa ce s-a racit.
Alte aperitive:
Ciuperci umplute
Saratele
Chiftele

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Drob de soia cu ciuperci

Reteta e dintr-o Carticica Practica cu preparate de post.

Drob de soia cu ciuperci
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide