Se curata dovleacul de coaja groasa, se pune sa fiarba cu apa rece cat sa-l acopere, taiat felii groase, sau cubulete potrivit de mari. In acest timp
Se curata dovleacul de coaja groasa, se pune sa fiarba cu apa rece cat sa-l acopere, taiat felii groase, sau cubulete potrivit de mari.
In acest timp se freaca drojdia cu o lingura de zahar pana devine lichida.
Separat, se pune o lingura de faina intr-un castron, se opareste cu lapte cald si se amesteca bine cu drojdia. Se lasa sa creasca putin pe marginea plitei.
Se cerne faina si se pune intr-un castron adanc. Se adauga malaiul cernut proaspat, se pune o lingurita de sare peste amestec, apoi se subtiaza cu zeama in care a fiert dovleacul. Se adauga drojdia, apoi zaharul si coaja rasa de lamaie.
Se bate amestecul (care e subtire ca o smantana) cu o lingura de lemn, cel putin un sfert de ora.
Se lasa la dospit o jumatate de ora, se rastoarna apoi compozitia intr-o forma unsa cu ulei si se introduce forma in cuptorul fierbinte.
Se coace malaiul aproape o ora, la foc potrivit.
Cand amestecul de malai si faina este omogen, se adauga bucatile de dovleac, care se coc impreuna cu restul compozitiei.
Pofta buna!
Va recomandam si alte aperitive:
Spanac la cuptor
Placinta cu spanac cu ou
Rulada cu ciuperci
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post