Latkes

Latkes sunt aperitive delicioase. Pentru a prepara aceste chiftelute aveti nevoie de cartofi, ceapa, oua, faina, sare si ulei.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 cartofi mari
  • dati pe razatoare
  • 1/2 ceapa
  • data pe razataore
  • 2 oua
  • 1/4 cana faina
  • 1/4 lingurita sare
  • ulei

Mod de preparare

Latkes sunt aperitive delicioase. Pentru a prepara aceste chiftelute se amesteca toate ingredientele. Cartofii si ceapa se pot da ori pe razatoare sau se pot baga in robot.
Se infierbanta uleiul si se adauga cate o lingura din compozitie. Daca se foloseste o tigaie non-stick, nu se pune mult ulei. Sunt gata cand sunt de o culoare maronie.


Aceste chiftelute, latkes sunt o traditie pentru Chanukkah sau Hanukkah, o sarbatoare ebraica.
Sursa acestei retete este blogul culinar Mitinitta.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors