Kolokithopitta

Kolokithopitta este un aperitiv sau mic dejun delicios din dovlecel. Se da dovleacul pe razatoare, eu il dau cu tot cu coaja, se presare sare si se lasa intr-o strecuratoare.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2 kg dovlecei
  • 1 ceapa medie
  • data pe razatoare
  • 150 gr branza feta
  • sfaramata
  • 4 linguri pesmet
  • 1 lingura patrunjel verde
  • tocat marunt
  • 1 lingura menta
  • tocata
  • 3 oua
  • ulei ptr prajit (depinde cum il prajesti)
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Kolokithopitta este un aperitiv sau mic dejun delicios din dovlecel. Se da dovleacul pe razatoare, eu il dau cu tot cu coaja, se presare sare si se lasa intr-o strecuratoare.
Bate ouale usor si amesteca cu toate ingredientele cu exceptia dovleacului ras.
Se scurge dovlecelul ras de zeama si se adauga la mixtura.
Se prajeste in uleiul incins, eu le prajesc in tava la cuptor.
Se aseaza pe prosoape de bucatarie absorbante.


Kolokithopitta se serveste cald sau rece.

Sursa acestei retete este blogul culinar Mitinitta.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors