Guguluf aperitiv cu dovleac

Acest aperitiv are dulceata legumelor de toamna si un usor gust intepator si aromat al ghimbirului iar combinate, rezulta un preparat de poveste!!

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 felii de dovleac
  • 1 ceapa
  • 300 g ciuperci
  • 2 ardei kapia
  • 1 lingura ghimbir ras
  • 1 lingura ulei de masline
  • 3 oua
  • 4 linguri faina
  • 200 g cascaval ras
  • sare
  • piper

Mod de preparare

In tigaie cu ulei se caleste ceapa taiata juluien, se adauga ardeii curatati, spalati si taiati fasii, ciupercile curatate daca e nevoie, apoi taiate marunt, se amesteca, iar dupa ce a scazut apa din ciuperci, se adauga dovleacul ras fin si ghimbirul. Se lasa pe foc, amestecand din cand in cand 10-15 min, apoi se da deoparte sa se raceasca. Se incorporeaza, dupa ce s-a racit, ouale batute, cascavalul, faina, sare si piper, iar dupa omogenizare, se rastoarna in forma de guguluf unsa cu ulei si tapetata cu faina, iar la cuptor va sta 45 min, la foc mediu. Dupa ce s-a copt, se trece cu un cutit subtire in jurul gugulufului, apoi se rastoarna pe un platou, iar dupa ce s-a racit, se taie, se pune pe farfurie si se serveste simplu sau cu salata.

Rulouri fragede cu branza

Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Supa de pui cu galuste

Supa de pui cu legume proaspete si galuste pufoase de gris, presarata din belsug cu patrunjel verde este satioasa, gustoasa...

Parteneri
Gustos.RO

Madlene cu suc de clementine

Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.

Madlene cu suc de clementine
ReteteCulinare.RO

Prajitura Boema cu crema fina de branzica

Prajitura Boema cu crema fina de branzica